Parcoscientifico

WAAROM DEZE FINANCIËLE AUTEUR VOORSTANDER IS VAN BITCOIN BOVEN GOUD EN ONROEREND GOED…

10. Juli 2020 // von admin

De wereldwijde financiële markt beleeft de grootste schok in bijna een eeuw. Te midden van de shuffle pleit een bekende financiële auteur voor Bitcoin boven andere harde activa zoals goud en onroerend goed. Maar waarom?

RIJKE PAPA, ARME PAPA-AUTEUR DRINGT BIJ INVESTEERDERS AAN OP HARDE ACTIVA…

Auteur Robert Kiyosaki is beter bekend als Rich Dad, Poor Dad, gebaseerd op de titel van zijn boek over financiën uit 1997.

Het boek maakte de New York Times bestsellerslijst voor meerdere jaren, met meer dan 32 miljoen exemplaren, gepubliceerd in meer dan 51 talen en meer dan 100 landen.

Zijn advies is door velen opgevolgd, waardoor hij een slimme investeringsstrategie en een hoger „financieel IQ“ aanbeveelt.

Het succes heeft geleid tot veel extra boeken die door de auteur zijn gepubliceerd, die ook regelmatig advies geeft via Twitter en andere platforms.

Aan het begin van de pandemie begon Kiyosaki zijn volgelingen diepgaand aan te moedigen om te kijken naar harde activa zoals goud, onroerend goed en Bitcoin.

Als het huidige op fiat gebaseerde monetaire systeem instort, zullen weinig investeringen hun waarde behouden, net zoals harde activa die aan iets reëels gebonden zijn.

Deze activa houden hun waarde ook veel beter vast tijdens periodes van piekinflatie. Dit type omgeving zal naar verwachting uit de hand lopen door het record en de snelle groei van de balans van de Fed.

Kiyosaki heeft voorspeld dat het goud meer dan 3.000 dollar per ons zal bereiken, en Bitcoin Era zou 75.000 dollar kunnen raken. Sinds de voorspellingen zijn gedaan, is het goud gestegen tot een hoogte van negen jaar, meer dan $1800 per ons.

Bitcoin heeft echter zijdelings gehandeld, maar het kan eindelijk de tijd zijn om te schitteren.

WAAROM DE FINANCIËLE GOEROE VOORSTANDER IS VAN BITCOIN BOVEN GOUD EN ONROEREND GOED…

Bitcoin is klaar voor een doorbraak naar een andere uitgebreide uptrend en kan een van de vele redenen zijn dat Rich Dad, Poor Dad auteur Richard Kiyosaki nu pleit voor Bitcoin in plaats van goud en onroerend goed.

Goud is gebroken boven de belangrijkste weerstand en kan het moment hebben om een nieuw hoogtepunt te bereiken. De lage hypotheekrente en het gebrek aan aanbod hebben de vastgoedmarkt veilig gesteld, ondanks de ongunstige economische omstandigheden.

Maar zelfs met de positieve prestaties in deze andere harde activa, promoot Kiyosaki nu Bitcoin over het edelmetaal of de behuizing.

Naast boeken spreekt Kiyosaki op zijn website en podcast ook over financiën. In een recente aflevering van zijn podcast drong Kiyosaki er bij de oudere generatie investeerders op aan om naar Bitcoin te kijken, omdat goud en onroerend goed „uitgefaseerd“ worden.

In plaats daarvan zegt Kiyosaki dat Bitcoin en crypto „de wereld is die nu in zicht komt„, en investeerders moeten voorbereid zijn op wat er in het verschiet ligt.

„Bitcoin en andere cryptocurrency’s dagen nu de hegemonie van de Amerikaanse dollar en andere fiatvaluta’s uit,“ zei hij.

Kiyosaki heeft zijn publiek ook geïnformeerd over de mogelijke impact van de recente halvering van de cryptocurrency die plaatsvond in mei 2020. Dit evenement wordt verondersteld de katalysator te zijn die elke Bitcoin-stierloop schopt.

Deze keer valt echter de grootste uitbreiding van de staatsschuld in de geschiedenis samen. Elke goedgekeurde stimulans om de economie te ondersteunen is uit de lucht gegrepen. Dit geld is niets anders dan IOU’s die nooit terugbetaald zullen worden.

Ondertussen kunnen of zullen slechts 21 miljoen BTC’s bestaan, waardoor het aanbod van het activum in toom wordt gehouden. Aangezien het aanbod in USD uit de hand loopt, zijn de gevolgen die de inflatie voor de Bitcoin-prijs kan hebben, aanzienlijk.

Het is juist daarom dat Rich Dad, Poor Dad pleit voor Bitcoin boven deze oudere, beproefde en echte investeringen.

Kommentare sind geschlossen.